vYpres Rally Belgium cancelled

Ypres Rally Belgium cancelled

This year’s Ypres Rally has officially been cancelled. Due to the worsening COVID-19 situation in Belgium, it’s not possible and responsible to run the event.

The rally was added to the 2020 WRC calendar last August after many events were cancelled due to the COVID-19 pandemic. The WRC was due to visit Belgium for the first time in its history.

Monza Rally (04-06 December) remains the only event to run in the 2020 WRC season.

Alain Penasse, President of rally organizer Club Superstage said:
“This is of course a huge disappointment for all our volunteers who have proven to be able to organise a WRC round in the short term. Hopefully our efforts and investments have not been in vain. We have proven to the FIA ​​and the WRC Promoter that we can shift quickly and that we can organise the Renties Ypres Rally at WRC level. This cancellation was inevitable, but we are continuing our WRC ambition. Hopefully this cancellation is just a postponement.”

NL: WK Rally van België gecanceld

De Ypres Rally Belgium is afgelast. Wegens de verslechterende COVID-19 situatie in het land is het niet mogelijk en verantwoord om het evenement door te laten gaan.

In augustus werd de rally toegevoegd aan de WRC kalender nadat vele evenementen werden gecanceld door de pandemie. België zou voor het eerst in de geschiedenis een WRC wedstrijd organiseren.

De Monze Rally (04-06 December) is de enige rally die overblijft op de WRC kalender van 2020.

Jan Huyghe van organisator Club Superstage:
“We hebben met de Rally van de Monteberg en de Aarova Rally de voorbije weken twee wedstrijden op een Covid-proof wijze georganiseerd, maar tegen de huidige opstoot van het virus zijn we niet opgewassen. Op dit moment komt de gezondheid van de bevolking, van het personeel in de zorgsector, van onze medewerkers, van de deelnemers en van alle rallyfans op de eerste plaats. We hebben in nauw overleg met de lokale overheden de gezondheidscrisis opgevolgd. Helaas bleven de cijfers dramatisch stijgen. De Ypres Rally is al jaren toonaangevend inzake veiligheid in Europa. Deze keer komt de gezondheid daar ook bij. We hebben dan ook alle begrip voor de huidige beslissing.”

Alain Penasse, voorzitter van Club Superstage:
“Dit is natuurlijk een enorme teleurstelling voor al onze medewerkers die op korte termijn bewezen een WRC-manche te kunnen organiseren. Hopelijk zijn onze inspanningen en investeringen niet tevergeefs geweest. We hebben aan de FIA en de WRC Promotor bewezen dat we snel kunnen schakelen en dat we de Renties Ypres Rally op WRC-niveau kunnen organiseren. Deze annulering was onvermijdelijk, maar we geven onze WRC-ambitie niet op. Deze annulering is hopelijk slechts uitstel.”

Photo: Jobfixers BRC