vSouth Belgian Rally cancelled

South Belgian Rally cancelled

This weekend’s South Belgian Rally has been cancelled due to the current COVID-19 situation.

The first running of the rally was due to be the third round of the Belgian Rally Championship as well as a test event for Hyundai’s Ott Tänak and Craig Breen in preparation for Ypres Rally Belgium.

Next Sunday’s Hemicuda Rally in Koekelare (Flanders) where Ogier and Evans are competing, is (at the moment) going ahead with spectators.

There will be a Minister meeting tomorrow evening in Belgium which could result in far-reaching measures for the country. 

NL:

South Belgian Rally afgelast

De South Belgian Rally die dit weekend verreden zou worden is gecanceld.

De burgemeester van Vresse-sur-Semois en organisator DG-Sport hebben besloten om het evenement af te gelasten wegens de verslechterende COVID-19 situatie.

Ott Tänak, Craig Breen en Mads Østberg zouden onder andere deelgenomen hebben aan de wedstrijd ter voorbereiding op de Ypres Rally.

De Hemicuda Rally in het Vlaamse Koekelare gaat vooralsnog door (met publiek). Daar staan onder andere Sébastien Ogier en Elfyn Evans aan de start ter voorbereiding op Ypres.

Morgenavond (vrijdag) komen de Belgische ministers naar buiten met wellicht vergaande maatregelen wegens het coronavirus. Waardoor naast de Hemicuda rally ook de WK Rally van België van volgende maand in gevaar zou kunnen komen.

Christian Jupsin (DG-Sport):
“Een keuze van het verstand. Bij ons stond alles klaar, maar we kunnen uiteraard niet om de ernst van de huidige situatie heen, en de gevolgen in de ziekenhuizen. Het is de tweede keer sinds de start van de Covid-19-crisis dat DG Sport een wedstrijd moet uitstellen, wat uiteraard niet ideaal is, verre van zelfs. Maar door deze keuze te maken behouden we ook een goede relatie met de lokale, provinciale en regionale overheden. Wees er maar zeker van, er komt een periode na deze Covid-crisis, en we zijn dus nu al aan het voorbereiden. Het spreekt voor zich dat bijzonder triest ben voor ons hele team, dat al zijn energie in het organiseren van deze rally heeft gestoken, maar ook voor de mensen betrokken bij het Belgische rallykampioenschap.”

Photo: Jobfixers BRC